Aktivitetsfylld september på Energicentrum

Augusti är här och vi på Energicentrum är tillbaka på kontoret efter semestern. Är det dags att ta tag i den direktverkande elen, byta bil eller fatta beslut om solcellsinvestering?

Eller har du andra funderingar kring energifrågor? Välkommen att boka rådgivning hos oss, vi ger kostnadsfritt och opartiskt stöd.  

Det är viktigare än någonsin att ställa om och minska sitt klimatavtryck med tanke på det som hänt under sommaren: översvämning och stormar hos oss här i Norden och onormal hetta och bränder på många platser runt jorden. Vi hjälper dig att bidra till energibesparingar och minskade klimatutsläpp.

September är alltid en händelserik månad för oss på Energicentrum med massor av aktiviteter och energifyllda möten.

Fredagen den 1:a september är det invigning för en utställning som grundar sig i energi- och klimatinitiativet Gotland Ställer Om. Utställningen består av flera hundra tips som gotlänningarna skrivit på post-it lappar på öns bibliotek under ett halvårstid som handlar om hur ön kan göras klimatneutral. Utställningen hänger i Gallerian vid Östercentrum under september månad.

Den 2-3:e september firas den gotländska skördetiden med en stor festival vid Lövsta i Roma. Jag och mina kollegor kommer vara på plats under båda dagarna. Kom gärna förbi Energicentrums monter och prata energiomställning eller varför inte passa på att delta i vårt kluriga Energiquiz?

Under den Europeiska mobilitetsveckan, som varje år är mellan den 16-22 september, kommer vi tillsammans med andra aktörer genomföra ett antal evenemang. Vi kommer att prata elbilar, laddning, omställning av tunga transporter samt olika mobilitetslösningar. Tillsammans med Fenomenalen arrangeras även en aktivitetsdag med starkt cykelfokus i Visby hamn söndagen den 17:e september. Massor av aktiviteter för hela familjen utlovas. Hela veckans program finns på vår webbplats.

Snart drar vi igång Fredagskaffi igen. Få stöd och rådgivning i aktuella energifrågor över en kopp kaffe. Vi håller till i Björkanderska huset på Skeppsbron 24 i Visby (Bakom Joda Bar & Kök). Håll utkik i våra kanaler för nästa tillfälle.

Hoppas du känner dig utvilad, återhämtad och energifylld. Jag hoppas att vi ses på någon av höstens aktiviteter! 

Hälsningar, Anna

Energicentrum Gotland är ett av Sveriges 15 regionala energikontor, helägt av Region Gotland. Texten är även publicerad i Gotlands Gratistidning.

Energicentrum logotyp svart stående

Kontakt

Anna Bäckstäde, energi- och klimatrådgivare
anna.backstade@gotland.se
0498-26 91 76

Mer läsning

Aktiviteter i september

 

Annas krönika i januari: “Nytt år – nya råd?”

Annas krönika i februari: “Simsalabim! Finns det någon trollformel för att bryta bilnormen?”

Annas krönika i mars: “Tryggare tillsammans med mer egenproduktion på vår soliga ö”

Annas krönika i april: “Vingliga ekipage – ett starkt och glatt vårtecken”

 

Annas krönika i maj: “Planera semestern på ett klimatsmart sätt”

 

Annas krönika i juni: “Väder, väder, väder”