Om Energi­centrum

Energicentrum stärker gotlänningarnas möjligheter att ställa om till ett effektivt och hållbart energisystem. Vi vill höja den allmänna kunskapsnivån och samtidigt accelerera energiomställningen. Tillsammans med andra aktörer genomförs aktiviteter, initiativ och projekt med siktet inställt på ett helt förnybart energisystem 2040. Vi är ett av Sveriges 16 regionala energikontor och samverkan med övriga kontor sker via medlemskapet i Energikontoren Sverige. Energicentrum ägs till 100 procent av Region Gotland.

Hos oss kan arbetet kanaliseras och engagemang kan skapas genom en aktiv och aktuell kommunikation mot öns näringsliv och allmänhet. Vi lägger kraften där vi gör mest nytta. Viktigast av allt är att vi är tillgängliga oavsett om du är privatperson, stort teknikföretag eller EU-tjänsteperson. Den kommunala tjänsten Energi- och Klimatrådgivare ingår i Energicentrums organisation och kostnadsfri rådgivning ingår i vårt grunduppdrag.

Vi förankrar vårt arbeta brett genom vår styrgrupp med representanter från hela det gotländska samhället. Styrgruppen ger verksamheten stöd och ser till att Energicentrum hela tiden fokuserar resurser mot det som är mest relevant. Gruppen består av representanter från:

GEAB – energibolag
GUBIS – paraplyorganisation för gotländska utvecklingsbolag
LRF – representerar 39 lokalkontor med anslutna lantbrukare
Länsstyrelsen – samordningsansvar för länet
Medborgarstol – ledamot ansöker från allmänheten om ett års mandat
Region Gotland, ordf – regionalt utvecklingsansvar och kommunala tjänster
Tillväxt Gotland – företagarorganisation
Uppsala Universitet Campus Gotland – universitet
Energimyndigheten

Gå till avsnitt

Gå till avsnitt

Energi- och
klimat­råd­givningen

Vi erbjuder kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan.

Vi vänder oss till hushåll, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare, föreningar, organisationer och företag små som stora som vill göra en förändring. Var med i energiomställningen!

Rådgivning sker, med anledning av rådande restriktioner och rekommendationer, i första hand via telefon eller genom digitalt möte.

*Obligatoriska fält

Kontakta oss

Hitta hit

Energicentrum Gotland

Skeppsbron 24, 62157 Visby

På gotland.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.