Earth Hour 2023 – tillsammans är vi världens chans

På lördag släcker vi ner för vår planet. Earth Hour är världens största klimatmanifestation och i år äger den rum den 25 mars kl. 20.30 till 21.30. Men, det viktiga är dock vad vi gör resterande 8759 timmar av året för att bidra till en hållbar planet… ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Ett första steg kan vara att få koll på sitt eget klimatavtryck genom att göra något test. Eller att skaffa sig kunskap och inspiration genom någon av alla Gotland ställer om-aktiviteter som erbjuds på ön. Mer om det i länkarna på denna sida.

Vi behöver alla ställa om! På Energicentrum hjälper vi också givetvis dig att komma i gång. Vår energirådgivning till privatpersoner, företag och föreningar är kostnadsfri och oberoende. Vi ger råd och stöttar i din energiomställning. Vi kan också hjälpa dig att jämföra kostnadsförslag på till exempel solceller och uppvärmningssystem om du är en bit på väg i din omställning. Kontakta rådgivningen! energicentrum@gotland.se

Var en del av manifestationen på Gotland.

Lär dig mer om energi- och klimat, ta del av utbudet i kampanjen Gotland ställer om

Tillsammans har vi gotlänningar satt målet att vara klimatneutrala 2040. Långt före resten av Sverige. Vi kan visa att det skapar gemenskap, jobb, framtidshopp och inte minst, en massa smarta lösningar som förenklar vår vardag. Många är redan i gång, men vi behöver bli ännu fler som lär oss mer om energiomställningen och hur vi blir klimatneutrala. Därför finns initiativet Gotland ställer om.

Hitta en aktivitet som passar dig: sök bland Gotland ställer om-aktiviteter i Gotland.coms evenemangskalender.

Få koll på ditt klimatavtryck, beräkna din miljöpåverkan. I Materialbanken här på webben finns bland annat länkar till Klimatkontot (IVL) och Klimatkalkylatorn (WWF).

Och, läs mer om Earth Hour på WWF:s webbplats.

Earth Hour 2023 – tillsammans är vi världens chans