Först ut att ställa sig bakom initiativet ”Gotland ställer om”

Här är listan! Se vilka organisationer/företag som hittills tagit ställning för ett klimatneutralt Gotland 2040 och mer samtal om energi och klimat:

Gretas Gamlingar

Studieförbundet Vuxenskolan Gotland

Gotland Grönt Centrum AB

Science Park Gotland

Sustainable plejs

Gotlands Bildningsförbund

Länsförsäkringar Gotland

GEAB

Gotlands Folkhögskola

Fenomenalen

Waila AB

Hållbara Gotland

Wickman Wind AB

Ö-Chips

Gotfire AB

Br Wimans Mekaniska Verkstad AB

Gotlandshem

Gotlands Förenade Besöksnäring

Länsstyrelsen Gotland

Energicentrum Gotland

– Det är otroligt roligt att se att fler ansluter till initiativet, och angeläget att vi tillsammans hittar och skapar utrymme för kreativa sammanhang att lära oss mer om energi- och klimat. Det finns så mycket kraft att hämta hos varandra, säger Petra Rönnestig, chef för Studieförbundet Vuxenskolan på Gotland och en av initiativtagarna till kampanjen.

Vill ni också ställa er bakom initiativet? Mejla energicentrum@gotland.se. På kampanjsidan för Gotland ställer om hittar ni formuleringen: Ja, vi ställer oss bakom initiativet. Vi vill bidra till ett klimatneutralt Gotland 2040 och mer samtal om energi och klimat!

Bakgrund

Förra året bildades en arbetsgrupp för en folkbildande kampanj inom energi- och klimatområdet. I gruppen fanns representanter från Gotlands Bildningsförbund samt studieförbunden, Gretas Gamlingar, Uppsala universitet Campus Gotland, Fenomenalen, Energicentrum Gotland och Länsstyrelsen i Gotlands län. Det hölls även ett par samordningsmöten för folkbildningsaktörer. Arbetet resulterade i det ö-gemensamma treåriga initiativet Gotland ställer om.

Kommande aktiviteter inom folkbildningskampanjen

Gotland ställer om- aktiviteter och evenemang läggs löpande upp i evenemangskalendern på gotland.com.

Först ut att ställa sig bakom initiativet ”Gotland ställer om”

Frågor eller funderingar?

Kontakta Patrick Dahl, verksamhetsledare Energicentrum Gotland, patrick.dahl@gotland.se, 070-498 37 36 eller Sophie Sölveborn, kommunikationsstrateg, sophie.solveborn@gotland.se, 070-447 68 94  

Relaterat innehåll

Kampanjsida för “Gotland ställer om”

Energicentrum är c/o kampanjen under tre år.

Webbnyhet 29 januari 2022: Nu lanseras initiativet “Gotland ställer om”