Nästa gotlänning som tar plats i Medborgarstolen

Äntligen kan vi presentera det senaste tillskottet i  vår styrgrupp – det blir Andreas Johansson som tar över platsen i Medborgarstolen från och med den 15 april och ett år framåt.

Vem är Andreas Johansson?
– En helt vanlig Visbysork född 1974 som bor i lägenhet med sambo Kattis och ett gäng barn varannan vecka. Just nu student och läser drift- och fastighetsteknik, som är så intressant.

Hur fick du reda på att du kunde ansöka om platsen i Medborgarstolen?
­– Jag läste om det på sociala medier och tänkte först att – ja vad kul och sen… nej inte för mig och sen jo, varför inte?

Vad i energiomställningen är det som engagerar dig allra mest? Och varför?
– Det som intresserar mig mest just nu är solenergi och vilken otrolig resurs det är och hur lite vi använder den resursen. Vätgas är också intressant, om vi kan driva våra fordon med det i framtiden istället för fossila bränslen.

Favoritmusik?
– Jag är verkligen allätare när det gäller musik.

Bästa boken?
– Det är två år sedan jag lyssnade på en bok och då var det serien om Jaanakippo av Karin Smirnoff. Nu är det mest podd som jag lyssnar på, i bilen när tid finns.

Vad gör du helst på fritiden?
– Den ägnas åt mina nära och kära och åt träning av mig själv. Jag tränar mina hundar i specialsök, där jag även har uppdrag för ett företag att söka vägglöss med den ena hunden. Följ gärna Vägglushunden på Gotland om vill veta mer om det.

Dold talang? Något få vet om dig?
– Jag kan jonglera med tre bollar och är ganska bra på att rita.

Fredagsmiddag – vad tillagas?
– Den senaste tiden har vi kört en vegetarisk bolognese och pizza eller tacos till barnen.

Något smultronställe här på Gotland som du vill tipsa om..?
– Hela Gotland är som ett stort smultron och det finns många fina platser, men de avslöjar jag inte.

Medborgarstolen är gotlänningarnas egen röst i Energicentrums styrgrupp. Representanten byts årligen och utses genom ett röstningsförfarande mellan de sökande. Tack till alla som visat intresse för uppdraget och som ansökt om att ta plats i stolen!

Nästa gotlänning som tar plats i Medborgarstolen

Frågor eller funderingar om medborgarstolen?

Kontakta Anna Wejde, Enhetschef Samhällsplanering och styrgruppens ordförande, anna.wejde@gotland.se, 070-447 67 03 eller Patrick Dahl, Verksamhetsledare Energicentrum Gotland, patrick.dahl@gotland.se, 070-498 37 36.

 

Relaterat innehåll

Webbnyhet 18 februari 2022: Hur är det att sitta i medborgarstolen? Henrik Brining vet.

Webbnyhet 5 mars 2022: Ansök till Energicentrums medborgarstol

Ladda ner ansökan – Medborgarstolen 2022/23 (PDF)