Hållbara nyårslöften på Energicentrum

Bye bye 2023! Äntligen ett nytt år som står för dörren – fyllt med nya möjligheter och projekt som ska genomföras.  Det är alltid lika roligt och skönt att börja på nytt och få planera nya projekt men också att få slutföra gamla. Hemma hos mig är vi på gång att bygga om värmesystemet och då ska jag passa på att få till en bra styrning också. 

Inför årets slut har jag varit nyfiken och ställt frågan till mina kollegor om vilka planer och nyårslöften de har inför 2024. Läs om allt spännande de tänker göra nästa år.

 

Nyårslöften som ger gott.
Petra vill lära sig mera om hållbara fonder. Just nu tycker hon att det är en djungel att veta hur hon ska placera sina besparingar och pensionspengar på ett hållbart sätt.

Thomas ska testa om han klarar av att transportera sig helt fossilfritt i fyra veckor. Det kan bli en utmaning med barnens aktiviteter och att ta sig till sommarstugan men i Visby borde det vara enkelt, tror han.

Carl som är lite av en uppfinnar-Jocke tänker bygga om sin takbox för bilen till en cykelvagn. Det ska bli intressant att se om han lyckas, i så fall tar jag en bild och lägger ut i våra sociala medier.

Richard som bor några kilometer utanför Visby har bestämt sig för att cykla ännu mera än vad han gör idag. Han hoppas också på bättre plogade cykelvägar för att klara det även under vintern.

Jeff vår praktikant från Uppsala universitet campus Gotland och som kommer från Estland, har som mål att bli duktigare på svenska. Han har bett oss att inte prata engelska med honom längre.

Therese vill vara en god inspiratör för sin omgivning, -jobba på att själv föregå med goda exempel och att uppmuntra till förändring som känns både görbar och hållbar. 

Magnus tänker cykla överallt året runt oavsett väder, perfekt att han bor i Visby och har nära till det mesta.

Anna ska låta bilen stå om avståndet är mindre än fyra kilometer. Undantaget är om hon ska frakta något, då får hon ta bilen. 

Patrick har många löften på sin lista, han tänker börja handla kläder på secondhand, sluta snåla när det gäller ekologisk mat, teckna timavtal och börja styra sin elanvändning efter billiga och dyra timmar. Samt se till att laddaren vid stugan blir uppkopplad

 Vad har du för hållbart nyårslöfte inför 2024?

Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

Hälsningar Anna

 

 

 

Energicentrum logotyp svart stående

Kontakt

Anna Bäckstäde 
energi- och klimatrådgivare
anna.backstade@gotland.se
0498-26 91 76

Mer läsning

Läs mer om projektet