Maja – vinnare av Sticka Energisockan-tävlingen!

Stort Grattis till Maja – Vinnare av Sticka Energisockan-tävlingen!

Vi är glada att få meddela att Maja Uddemar från Rute har kammat hem förstaplatsen i årets Sticka Energisockan-tävling! Genom en omröstning på Energicentrums webbplats och på Gråbo bibliotek har Majas fantastiska kreation kammat hem segern bland de fem utvalda bidragen.

Tävlingen var ett samarbete mellan Energicentrum och Gotlands Hemslöjd och syftet var att uppmärksamma fjolårets prishöjning av elen. En enkel åtgärd för att spara pengar och energi är att sänka värmen inomhus och istället dra på sig ett par mysiga sockor.

”Sticka Energisockan” pågick mellan 13 oktober och den 23 november. Tävlingskriterierna var relativt enkla: Sticka eller virka 1 par sockor på temat ”Hållbarhet och Energiomställning”. Fri tolkning – egen design och eget uttryck. 

En jury valde sedan ut fem stycken bidrag som sedan deltog i en offentlig omröstning där Majas stickade sockor stack ut bland de fem utvalda bidragen och drog till sig flest röster.

blåa och vita ullgarn med fem stycken sticknålar

Vinnare Energisockan Maja håller upp sockor och sticknålar

Intervju med vinnaren Maja Uddemar

Hur känns det efter vinsten Maja?
– Kul! Jag känner mig väldigt stolt över mig själv. 

Hur fick du reda på tävlingen “Sticka Energisockan”?
– Via ungdomsgården i Fårösund. Jag satt och stickade vantar när en fritidsledare berättade att Energicentrum och Hemslöjden anordnade en sticktävling. Jag blev genast intresserad och tyckte det lät jätteroligt. 

Var det svårt att sticka sockor? 
– Ja det var ganska svårt, jag fick att börja om några gånger. Att sticka hälen var en utmaning. Men när den första sockan var klar gick den andra mycket fortare att sticka.

Har du några tips till de som vill börja sticka?
– Sök på Youtube och på internet om stickning. Det finns hur mycket information som helst. Var inte rädd att göra fel men lär dig av felen så att du inte gör om dem.

Kommer du fortsätta sticka och i så fall vad?
– Mitt nästa projekt är att sticka en tröja, jag har fått ett mönster av en lärare. Det ska bli en sån här Fårötröja.

 
Energicentrum logotyp svart stående

Kontakt

Thomas Bergström
Marknadsförare
thomas.bergstrom@gotland.se

Mer läsning

Läs mer om tävlingen