Fenomenalen

Fenomenalen är ett Science Center för alla åldrar där det går att uppleva, utforska och upptäcka naturvetenskap, teknik och matematik tillsammans. Interaktion, nyfikenhet och upptäckarglädje är i fokus.

Fenomenalen grundades 1989 och har sedan dess jobbat med att genom interaktiva metoder och en stadig grund i vetenskapen skapa Aha-upplevelser och intresse. Vi har ett tydligt hållbarhetstänk i det vi gör och försöker tänka till och tänka om för att hitta lösningar som ska bidra till en bättre och mer hållbar värld. Det arbetet genomsyrar det mesta från materialval i utställningen till tematiska skolprogram.

Upptäcka naturvetenskap med hela kroppen

Vårt fokus ligger på upplevelser för barn och deras familjer. Vi har en utställning som är öppen året runt, torsdag till söndag och alla dagar under loven. Hit kommer nyfikna besökare och upptäcker naturvetenskap med hela kroppen. Under terminstid erbjuder vi skolprogram till skolorna med ungefär 20 olika teman.

  • Vi vill inspirera och väcka intresse för naturvetenskap, matematik och teknik.
  • Vi bidrar till energiomställningen genom att informera och utbilda barn och unga i energifrågor på olika sätt i våra skolprogram.
  • Ni hittar oss i Visby hamn, på Skeppsbron 4-6!
Starka tillsammans

Vi är med i flera olika projekt och nätverk och tycker att samarbete är A och O för att lyckas. Vi kan inte allt, men tillsammans med andra blir vi starka.

Logotyp Fenomenalen

En del av Region Gotland

Fenomenalen Science Center
 
 
 
 

Kontakt