Solpaneler som det lyser på från ljus himmel
Dela
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Solpaneler som det lyser på från ljus himmel

Sök stöd till ett lokalt mini-projekt inom förnyelsebar energi

Utvecklingsbolag, LRF-avdelningar, lokala föreningar och liknande kan söka stöd hos Leader Gute till så kallade mini-projekt. Stödet är på 40 000 kronor inklusive moms och är till för att utveckla idéer och kunskap för att öka lokal användning och produktion av förnyelsebar energi.

Biogas, småskalig och förnyelsebar elproduktion och användning av elfordon – det händer mycket inom området förnyelsebar energi på Gotland, men fler lokala tillämpningar för användning och produktion behövs.

Stödet kan exempelvis ges till:

  • Kommunikationsinsatser
  • Konsultinsatser – undersökningar, kartläggningar, analyser med mera.

 

All information – anvisningar och ansökningsblankett hittar du här, på Leader Gutes webbplats.

Ytterligare mini-projekt att söka

Leader Gute har flera olika typer av mini-projekt inom förnyelsebar energi, samlingslokaler, fiskelägen och hållbart småföretagande. “Utveckla din samlingslokal” är en av dessa och där kan föreningar på Gotlands landsbygd söka stöd för exempelvis laddbox för fordon,  förbättring av ljussättning, teknisk utrustning, lek- och idrottsutrustning, webbplats, plats och utrustning för utomhusaktiviteter och varmkompost. För dessa insatser kan max 22 000 kronor inkl moms sökas.

Det finns en lista över mini-projekt här, på Leader Gutes webbplats.

 

 

Artikel av
Sophie Sölveborn
På gotland.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.