Fasad på flerbostadshus och blå himmel
Dela
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Fasad på flerbostadshus och blå himmel

Nytt stöd för energieffektivisering

Fönsterbyte, tilläggsisolering, optimering av energisystemet eller andra åtgärder… Från första oktober går det att söka stöd för energieffektiviseringsåtgärder för en byggnad där mer än halva ytan består av bostäder. Det kan vara bostadsrätter, hyresrätter eller kooperativa hyresrätter.

Stöd får ges till merkostnader som förbättrar energiprestandan med minst 20 procent i flerbostadshus med ett primärenergital över 100 kWh/m2 och år. Det kan ges till fastighetsägare, innehavare av tomträtt och ägare av byggnad som tillhör någon annan än fastighetsägaren.

Läs mer om bakgrunden och förutsättningarna på Regeringskansliets webbplats.

Ansök via Boverkets e-tjänst

Ansökan görs, från och med den första oktober, via Boverkets e-tjänst. Boverket har tagit fram föreskrifter och vägledningar för stödet, håll dig uppdaterad via deras webbplats. Det är sedan Länsstyrelsen (i det län som byggnaden är belägen) som handlägger och beslutar om stöd. Själva stödet betalar Boverket ut.

Boverkets webbsida för Stöd till energieffektivisering i flerbostadshus.

Fler stöd att söka!

Det finns olika finansiella stöd, för privatpersoner, föreningar och företag att ansöka om för att minska klimatpåverkan och energianvändningen. Här på Energicentrums webbplats listar vi aktuella omställningsstöd.

Kontakta vår energi- och klimatrådgivning

På Energicentrum erbjuder vi kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan. Vi vänder oss till hushåll, bostadsrätts- föreningar, privata flerbostadshusägare, föreningar, organisationer och företag små som stora som vill göra en förändring.
Boka tid för rådgivning

Artikel av
Sophie Sölveborn
På gotland.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.