Grön glödlampa texten Gotland ställer om och konturerna av ön Gotland

Fler företag och organisationer ställer sig bakom initiativet “Gotland ställer om”

Fler och fler är med och kraftsamlar. Även dessa företag/organisationer vill vara med och bidra till ett klimatneutralt Gotland 2040 och mer samtal om energi och klimat: Biogas Gotland AB, MiljöBilCentrum AB, Pensionsmyndigheten, Energibyrån, Gustaf & Linnea, Elians Gotland, SolNord Gotland, Hotel Stelor, Sweco Gotland, Uppsala Universitet Campus Gotland och Wisab bygg AB.
Här är hela listan:

Br Wimans Mekaniska Verkstad AB
Biogas Gotland
Elians Gotland
Energibyrån
Energicentrum Gotland
Fenomenalen
GEAB
Gotfire AB
Gotland Grönt Centrum AB
Gotlands Bildningsförbund
Gotlands Folkhögskola
Gotlands Förenade Besöksnäring
Gotlandshem
Gretas Gamlingar
Gustaf & Linnea
Hotell Stelor
Hållbara Gotland
Länsförsäkringar Gotland
Länsstyrelsen Gotland
MiljöBilCentrum
Pensionsmyndigheten
Science Park Gotland
SolNord Gotland
Studieförbundet Vuxenskolan Gotland
Sustainable plejs
Sweco Gotland
Uppsala universitet Campus Gotland
Waila AB
Wickman Wind AB
Wisab bygg AB
Ö-Chips

Vill ni också ställa er bakom initiativet?

Mejla energicentrum@gotland.se. På kampanjsidan för Gotland ställer om hittar ni formuleringen: Ja, vi ställer oss bakom initiativet. Vi vill bidra till ett klimatneutralt Gotland 2040 och mer samtal om energi och klimat!

Bakgrund

Siktet är inställt på 2040, före resten av Sverige ska Gotland vara klimatneutralt. Och resan dit gör vi tillsammans. Men vi behöver bli fler som lär oss mer om energi- och klimatomställningen.

Förra året bildades en arbetsgrupp för en folkbildande kampanj inom energi- och klimatområdet. I gruppen fanns representanter från Gotlands Bildningsförbund samt studieförbunden, Gretas Gamlingar, Uppsala universitet Campus Gotland, Fenomenalen, Energicentrum Gotland och Länsstyrelsen i Gotlands län. Det hölls även ett par samordningsmöten för folkbildningsaktörer. Arbetet resulterade i det ö-gemensamma treåriga initiativet “Gotland ställer om”. På kampanjsidan finns material, aktiviteter och ett kommunikationspaket att fritt använda sig av.

Artikel av
Sophie Sölveborn
På gotland.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.