Följ med på Solsafari

Varje ögonblick nås jorden av enorma mängder solenergi. Solceller är ett lönsamt och konkret sätt att bidra till en mer hållbar värld. Följ med på Solsafari!

Äntligen maj, sol och lite varmare i luften. Nu bjuder vi på Energicentrum Gotland in till en Solsafarivecka. Den 16 till 22 maj vill vi ses och prata om solenergi i olika forum och göra studiebesök, nu när vi får träffas igen.

Program Solsafariveckan

Onsdag 18 maj kl 14:15: studiebesök vid Godlandssnus solcellspark
Elians, som installerat solcellsparken, finns på plats och berättar om anläggningen, svarar på tekniska frågor. Agneta Green, energi- och klimatsamordnare på Länsstyrelsen i Gotlands län, ger tips och råd om vad som är viktigt att tänka på när en solcellspark ska uppföras. Medan vi fikar i Gotlandssnus lokaler berättar deras vd Lars Hansson om planerna framöver – med att bygga mer förnybar energi.

Från evenemanget, lyssna på inslag från P4 Gotland: Företagare flockades på solsafari i Roma


Fredag 20 maj kl. 14: studiebesök hos Gotlandsgårdens Konfektyr
De visar sin solcellsanläggning med batterilösning. Även installatören Elians finns på plats för att svara på tekniska frågor och detaljer. Vi bjuder på fika. Välkommen!

Visste du att det finns tio solcellsambassadörer på Gotland?

Kontakta någon av dessa för att få tips och inspiration – som privatperson, förening eller företag. På vår webbplats hittar du korta filmer och kontaktuppgifter: Gotlands solcellsambassadörer. 

Illustration av en stor sol och hus

Frågor om Solsafariveckan?

Kontakta Anna Bäckstäde, energi- och klimatrådgivare, 0498 26 91 76 eller anna.backstade@gotland.se. 

Relaterat innehåll

Solsafari är en temavecka som finns på fler platser i Sverige.

Här kan du läsa mer om Framtidens solel där temaveckan bor.